Rate la dezvoltator Iasi – avantaje

Rate la dezvoltator iasi

Sistemul de rate la dezvoltator a devenit foarte solicitat de către românii interesați să-şi cumpere locuinţe noi, în ansambluri rezidenţiale. Care sunt avantajele pentru plata prin rate la dezvoltator îți spunem în acest articol.

Avantaje rate la dezvoltator

Cel mai important avantaj al sistemului de plata prin rate la dezvoltator este că nu sunt necesare acte justificative ale veniturilor clienţilor, cum ar fi adeverinţa de venit. Astfel, de acest lucru beneficiază persoanele cu profesii liberale, cu venituri medii sau chiar peste medie, întrucât băncile le-ar acorda cu dificultate un împrumut.

De asemenea, plata anticipată poate fi realizată oricând şi este scutită de comisioane. În plus, cei care apelează la rate la dezvoltator se pot muta în noile lor locuinţe de îndată ce achita avansul cerut de către dezvoltator.

Un alt mare avantaj pentru sistemul de rate la dezvoltator este flexibilitatea ratelor.
În funcţie de fiecare dezvoltator în parte, se poate stabili o perioadă de rambursare, care este însă cu mult mai scurtă decât cea pentru un credit bancar (în cele mai multe cazuri de maximum 10 ani, însă în mod standard, cei mai mulți dezvoltatori vor ratele în maximum 5 ani).

O dată cu promulgarea legii dării în plată, multe bănci au crescut avansurile la împrumuturile de locuinţe chiar şi la peste 40%. Astfel, acum este nevoie de un avans similar cu cel perceput pentru ratele la dezvoltator, aşa că a doua opţiune a devenit mult mai viabilă.